söndag 9 juni 2013

En liten Don Juan?

Ibland kan jag överföra mänskliga egenskaper till djuren - det är ju fel, men lätt hänt. Visst ser den här unge tjuren ut som en riktig Don Juan? Det är små horn som sticker ut ovan ögonen som skapar ögonbrynen. Dessutom har han markerade skuggor under ögonen, som Don Juan hade i tidiga filmversioner... Att han dessutom ser cool ut gör ju inte effekten mindre.
Samma bild som ovan men med Terje-stuk. Terje inspirerade mig att se med annorlunda ögon på naturbilder, att försöka skapa bilder istället för motiv. Jag måste kämpa för att återgå till bilderna, hamnar lätt bland motiven. Skarpa artmotiv istället för känslofyllda bilder.
Efter en stund upptäcker tjuren mig och visar tydligt att han ser min närvaro som högst onödig...
Tillbaka till förmänskligandet. Kanske är det en tvillingbrorsa till Don Juan-tjuren, kanske är det rent av samma djur, fast på en annan plats. Jag såg båda/samme under en vacker söndagskväll strax efter solnedgången. Här visade han mig vitögat, störd i sina kvällsrutiner.

Dagens extrabild är från sjön härhemma. En liten mås vilar sig på den flytande bryggan.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Vad fina älgbilder!
  Visst är det ofta vi lägger mänsklig själ i djuren....
  Vad det nu ska va bra för att förmänskliga dem till jordens farligaste varelse

  SvaraRadera
 2. Haha, vilka härliga (och roliga) bilder och texter du lägger ut! Jag läser alla med stort intresse, men för det mesta tittar jag på mobilen och då brukar det vara för knöligt att kommentera. Men jag läser och ser fram emot många fler!

  Ha en fin sommar!
  /Karin

  SvaraRadera