fredag 31 maj 2013

Barnkammaren fylls på

Igår morse mötte jag en älgko som var härlig rund runt magen. Hon var inte så sugen på att bli avbildad, men här är hon:
I morse var jag ute tidigt igen, sökte mig till hennes hemtrakter och mötte henne igen - nu betydligt smalare. 
Klockan var strax före fyra på morgonen och när jag suttit en stund och tittat på henne såg jag plötsligt två små bruna öron sticka upp bakom henne. Förmodligen en dygnsgammal kalv. (se lilla bilden här nedan). Jag ville inte störa så jag drog mig bortåt. Men vi ska ses igen, hoppas jag.
Tidigare samma morgon hade jag mött en ensam liten tjur en bit därifrån, det är alltid trevligt att se djur som själva inte upptäckt att de är iakttagna. Den här tjuren (med bara små kottar till horn ännu...) ställde sig bredbent och kissade (visst ser han lite besvärad ut):
Innan jag ofint fotograferade honom när han fortsatte med sin frukost:
Men till slut hörde han naturligtvis min kamera och klev lite förnärmad iväg efter att lite surt blänkt på den där människan som stört hans morgonbestyr...
En annan gammal ko ett par kilometer bort verkar fortfarande vänta på sin kalv. Rund över magen och lite lagom trött. Men vem skulle inte bli det när det kommer knäppskallar med teleobjektiv mitt i frukosten. Nu blev det mest bara porträtt, nästa gång ska vi försöka göra lite bilder också... :-)1 kommentar:

  1. Du har tydligen koll på dina älgar även denna årstid,själv ser jag knappt någon denna tid.Bara att gratulera till härliga naturupplevelser.

    SvaraRadera