fredag 3 september 2010

Tuvstarr - eller Drottningen själv


300 mm, 1/200, bl 4, ISO 800, enbensstativ, kl 06.20
Häromdagen fick jag möte en nyfiken puttetjur, i morse var den en stolt gammal ko som sträckte upp sig i tidig morgondimma. Med en kalv strax bakom var hon väldigt uppmärksam och ljudet från spegeln fick henne att ropa högt på kalven, som låg i gräset och som snabbt rusade in skogen. Fick lite känslan av Bauers Tuvstarr, Bauer som själv bodde någon knapp mil från platsen där kon stod denna tidiga morgon.

7 kommentarer:

 1. Gud, vad fin den översta bilden är. Den ser nästan arrangerad ut, som om det står lampor i kulisserna som ska lysa upp älgkon!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag håller med. John Bauer kune inte ha gjort det bättre. Det är bara lilla Tuvstarr som fattas.

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för vänliga kommentarer! Jag hade tur med både dimman och morgonljuset som gick rakt in i gläntan mot kon, men som ännu inte hade värmt bort morgondimman. Ljuset runt kon är skir dimma, bakgrunden ligger i skugga. Visst är hon vacker! Skogens egen drottning

  SvaraRadera
 4. hej du, tack för din kommentar. Finfina älgfoton här, det är inte alltid lätt att få just den bilden man vill på älgarna, de gör sällan som man vill framför kameran. :)

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara bilder på älgarna!! Du har verkligen utvecklat ditt naturfoto i raketfart!!!

  SvaraRadera
 6. Oj, tack Marie. En stor del är att det är så inspirerande att veta att det finns vänner därute som emellanåt tittar på bilderna. Tittade och njöt av din fina väderkvarn i kvällssol tidigare idag.

  SvaraRadera
 7. Läckra älgbilder.Själv har jag otur med älgarna,dom vill inte visa sig på något bra fotoavstånd...men man får inte ge sig!

  SvaraRadera